Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Hoofdpijn van uw zorgverzekeraar?

Hoofdpijn van uw zorgverzekeraar?

Terug naar Actueel | Gepubliceerd op:

 Hieronder een aantal tips van de KNGF, zodat u de juiste keuze maakt voor 2019:

Dit zijn beste zorgpolissen voor fysiotherapie in 2019

In december en januari kunt u weer veranderen van zorgverzekeraar. Vergelijken van die polissen, voorwaarden en vergoedingen kan ingewikkeld zijn. Toch is het de moeite waard. Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. Hieronder leest u er alles over en geven we tips die u helpen de beste keuze te maken.

Overleg met uw fysiotherapeut
De meeste kosten voor fysiotherapie worden niet vergoed vanuit de Basisverzekering. Hiervoor moet u zich dus aanvullend verzekeren.
TIPS:
• Overleg met uw fysiotherapeut hoeveel behandelingen u in 2019 nodig heeft
• Ga naar www.zorgverzekeringwijzer.nl en vul uw gegevens in
• Kies of u zelf wil bepalen naar welke zorgverlener u gaat, of dat de zorgverzekeraar dat voor u bepaalt (wel of geen keuzevrijheid)
• Kies het aantal fysiotherapiebehandelingen dat u denkt nodig te hebben
Dat lijkt allemaal redelijk eenvoudig. Maar wilt u zeker weten dat u krijgt waar u recht op heeft, let dan goed op de volgende punten.

Behandelindex
Zelfs met een aanvullende verzekering krijgt u niet altijd het aantal behandelingen vergoed waar u recht op heeft. Zorgverzekeraars proberen het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut zo laag mogelijk te houden. Daarom registreren ze hoeveel behandelingen fysiotherapeuten gemiddeld uitvoeren bij een bepaalde klacht. Als een fysiotherapeut boven dat gemiddelde -de behandelindex- uitkomt, krijgt hij een lagere vergoeding voor volgende behandelingen, of helemaal geen contract meer. Dat kan dus betekenen dat de fysiotherapeut de behandeling moet stoppen, ondanks dat u voldoende aanvullend verzekerd bent. De zorgpolissen die wij u aanbevelen passen géén behandelindex toe!

Medische selectie
Sommige verzekeraars kunnen u weigeren of een hogere premie vragen.
Een aantal zorgverzekeraars wil weten hoe het met uw gezondheid gesteld is vóórdat u er een Aanvullende verzekering kunt afsluiten. Met deze medische selectie proberen zorgverzekeraars zo gezond mogelijke mensen te verzekeren, zodat ze wél premies incasseren, maar weinig behandelingen hoeven betalen.
De zorgpolissen die wij u aanbevelen passen géén medische selectie toe! Dus u wordt hoe dan ook geaccepteerd, ook al hebt u een aandoening.

Deze polissen doen wat zij beloven
De polissen in deze tabel dekken de fysiotherapie die ze beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken) en dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid). Het betekent ook dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. U krijgt dus altijd het aantal behandelingen waar u recht op heeft vanuit uw verzekeringspolis. 

Meer informatie
Op de www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd vindt u meer informatie over verzekeren en fysiotherapie.
Wij adviseren u een eigen vergelijking via www.zorgverzekeringwijzer.nl te maken voordat u een poliskeuze maakt.

Bekijk ook

Boekstart baby- en peutercafé 23 mei in Vlagtwedde

Boekstart baby- en peutercafé 23 mei in Vlagtwedde

Gepubliceerd op: 09-05-2019 11:27
Het thema deze keer is "Het dragen van je kind".
 
Ouder & Kind Café: Baby Boekstart café op 21 mei 2019

Ouder & Kind Café: Baby Boekstart café op 21 mei 2019

Gepubliceerd op: 06-05-2019 16:24
Wat is een geschikt boek om voor te lezen en wat is een verantwoorde app?