Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Duizeligheid (Aspecifiek)

Aspecifieke duizeligheid, veel voorkomend bij ouderen.

Wanneer er geen specifieke oorzaak voor duizeligheid gevonden kan worden wil dat niet zeggen dat er geen duizeligheid kan bestaan. U kunt dan te maken hebben met a specifieke duizeligheidsklachten. Een deel van de informatie voor het evenwicht komt voor uit spieren en pezen vanuit de nek en/of benen die een signaal geven naar de hersenen over de stand van het hoofd tov het lichaam. Wanneer dit signaal vertraging heeft als gevolg van bijv. veroudering van het nekgebied in de snelheid van bewegen kan er een vertraging ontstaan in het totale evenwicht.

Met name ouderen kunnen hierdoor de zekerheid in bewegen verliezen waardoor er in het dagelijks leven een grote beperking kan ontstaan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De fysiotherapeut kan u helpen door middel van het verhelpen van de bewegingsbeperking in de nek. Maar ook specifieke evenwichtsoefeningen kunnen zorgen voor het verbeteren van de balans waardoor u zich zekerder zal voelen tijdens bewegen.

LET OP!

Deze klachtenwijzer is niet bedoeld om een diagnose te stellen. Voor een juiste bepaling van de diagnose verzoeken wij u om uw klachten voor te leggen aan de fysiotherapeut.

Veel voorkomende Duizeligheid (Aspecifiek) behandelingen:


Ik wil graag van mijn klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over , neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Duizeligheid (Aspecifiek):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Gratis Sportspreekuur

Gepubliceerd op: 05-07-2022 16:55
 Last van een pijntje of blessure? PrengerHoekman Fysiotherapie biedt een geheel vrijblijvend spreekuur aan.

Vacature Leefstijlcoach

Gepubliceerd op: 28-06-2022 11:02
 Kon jij ons leefstijlteam ondersteunen?

Echografie voor de bekkenbodem

Gepubliceerd op: 14-06-2022 14:38
Echografie is een modern hulpmiddel binnen de fysiotherapie. De echo wordt ingezet om snel, efficiënt en effectief de juiste diagnostiek te kunnen uitvoeren.  

Onze samenwerkingspartners