Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Duizeligheid (BPPD)

Benigne paroxysmale positie duizeligheid (BPPD)
BPPD is een vorm van draaiduizeligheid die ontstaat bij een plotselinge verandering van de stand van het hoofd. Momenten waarbij deze draaiduizeligheid kan optreden zijn bijvoorbeeld: omdraaien in bed, overeind komen uit bed, naar boven kijken, voorover bukken en het achterom kijken.

Oorzaak
BPPD kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een periode met bedrust, griep, een operatie maar ook een schedeltrauma kunnen ervoor zorgen dat BPPD optreed. Bij ongeveer 50% van de gevallen is er geen duidelijke aanleiding voor de klachten te vinden.

De oorzaak van BPPD is het verplaatsen van kristallen in het evenwichtsorgaan. Hierbij treedt een kortdurende duizeligheid op, vaak minder dan een minuut. Deze vorm van duizeligheid komt het meest voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
De fysiotherapeut kan u behandelen bij deze duizeligheidsklachten. Verschillende fysio/manueel therapeuten bij  PrengerHoekman zijn gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn- en duizeligheidsklachten. Deze therapeuten werken volgens een geprotocolleerd behandelprogramma, samengesteld door het HoofdpijnNetwerkNoord (HNN).

Veel voorkomende Duizeligheid (BPPD) behandelingen:


Ik wil graag van mijn hoofd klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over duizeligheid (bppd), neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Duizeligheid (BPPD):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

vacature Secretaresse (frontdesk) 24 uur

Gepubliceerd op: 22-02-2024 17:00
 Ben je goed in plannen en organiseren, ben je klantvriendelijk en zorgvuldig? Dan zijn we op zoek naar jou! kijk op prengerhoekman.nl/vacatures voor de hele vacature.

Onze maatschap groeit!

Gepubliceerd op: 25-01-2024 15:43
Onze Maatschap groeit!

Collega's gezocht!

Gepubliceerd op: 11-12-2023 10:15
 We hebben op dit moment nieuwe vacatures: We zijn opzoek naar een leefstijlcoach en een algemeen fysiotherapeut, die ook graag patiënten aan huis behandeld en ervar…

Onze samenwerkingspartners