Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Duizeligheid (hyperventilatie)

Bij hyperventilatie wordt er door het lichaam krachtiger geademd dan het lichaam op dat moment nodig heeft. Hierdoor wordt er meer CO2 uitgeademd dan er op dat moment door het lichaam wordt aangemaakt. Hierdoor kan een benauwd en angstig gevoel ontstaan. Maar ook duizeligheid en tintelingen in de vingers kunnen een gevolg zijn van hyperventilatie.
Hyperventilatieklachten kunnen optreden bij angst of een paniekaanval, maar ook bij aandoeningen als astma en COPD kunnen deze klachten optreden.

De duizeligheid die optreed bij hyperventilatie wordt meestal omschreven als een zweverig, licht gevoel in het hoofd. Soms ontstaat er ook het gevoel van wegvallen of flauwvallen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
De fysiotherapeut kan u helpen door u te ondersteunen met ademhalingstherapie. Deze vorm van behandeling kan de klachten verminderen door het ademhalingsprobleem te verbeteren. Daarnaast hebben de oefeningen over het algemeen een ontspannend effect en geven ze het gevoel dat u weer controle krijgt over de klachten.

Veel voorkomende Duizeligheid (hyperventilatie) behandelingen:


Ik wil graag van mijn hoofd klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over duizeligheid (hyperventilatie), neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Duizeligheid (hyperventilatie):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Nieuw logo

Gepubliceerd op: 21-03-2023 12:40
Wij hebben een nieuw logo! We zijn trots om ons vernieuwde logo te mogen delen.  

Valpreventie cursus Otago

Gepubliceerd op: 23-02-2023 09:59
Marit heeft de valpreventie cursus van Otago afgerond.  

5 tips om te doen voor een sportieve valentijnsdag

Gepubliceerd op: 14-02-2023 09:22
Het is weer Valentijnsdag! De dag van de liefde. Wil je er samen met je Valentijn een sportieve dag van maken? Hier 5 tips:

Onze samenwerkingspartners