Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Golferselleboog (Epicondylitis Medialis)

Een golferselleboog of golfersarm is een klacht vergelijkbaar met een tenniselleboog/tennisarm. Bij een golferselleboog is er sprake van een ontsteking of irritatie van de aanhechting van de spieren/pezen aan de binnenkant van de elleboog.

Klachten
Pijnklachten aan de binnenkant van de elleboog
Tintelend gevoel van de pink en/of ringvinger
Pijn bij aanspannen van de buigspieren van de hand of pols, bijvoorbeeld typen, schroeven draaien en het tillen van zware voorwerpen.

Oorzaak
Een golferselleboog ontstaat vaak door overbelasting van de aanhechting van de spieren aan de binnenkant van de elleboog. Overbelasting kan ontstaan door het herhaaldelijk buiten van de pols en vingers.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
De fysiotherapeuten bij PrengerHoekman kunnen u helpen wanneer u elleboogklachten heeft. Wanneer er sprake lijkt van een golferselleboog kan er besloten worden een echo te maken om de ernst van de klacht te bepalen. Wanneer er sprake is van een golferselleboog, dan kan er besloten worden met shockwave therapie te behandelen. Tevens is medical taping effectief bij deze klachten.

Veel voorkomende Golferselleboog (Epicondylitis Medialis) behandelingen:


Ik wil graag van mijn elleboog klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over golferselleboog (epicondylitis medialis), neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Golferselleboog (Epicondylitis Medialis):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Bedrijfsfitness startweken zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op: 02-02-2023 09:34
Sport jij al met korting via bedrijfsfitness of wil je dit graag? Iedereen kan meedoen met de Bedrijfsfitness Startweken.

Terugblik blessurepreventie informatieavond

Gepubliceerd op: 31-01-2023 10:53
Op 13 januari heeft ons sportteam een blessurepreventie informatieavond georganiseerd voor coaches, trainers en begeleiders van sportverenigingen. Met een gratis workshop tape…

Beweeggroepen voor GLI deelnemers

Gepubliceerd op: 19-01-2023 15:09

Onze samenwerkingspartners