Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Verkalking van de schouder (Tendinitis calcarea)

Verkalking van de pezen kan in alle pezen in het lichaam voorkomen, maar het wordt vaak gezien in de schouder, bij de rotator cuff pezen. Deze pezen houden de schouderkop op de plek in de schouderkom. Verkalking in de schouder wordt regelmatig gezien als de oorzaak van schouderklachten.

Klachten
Verkalking van de pezen komt vaak voor bij 40-plussers. Waarschijnlijk is het een onderdeel van de veroudering van de pezen.

  • Zeurende of schietende pijn, die verergert bij bewegen. Vaak aan de voorzijde van de arm
  • Afname van bewegelijkheid van de arm/ stijfheid
  • Gevoel van krachtsverlies

Oorzaak
Door langdurige 'verkeerde' overbelasting bestaat de kans dat er kalk in een pees gaat afzetten. Dit geeft vaak zeurende pijn klachten. Als de kalk in een pees wordt afgebroken gaat dit gepaard met een heftige ontsteking.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Verschillende fysio/manueel therapeuten hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn aangesloten bij Schoudernet.

Wanneer u zich aanmeldt voor behandeling van schouderklachten zal er in veel gevallen een echo gemaakt worden. Hiermee kan ook de eventuele verkalking van de pezen te zien zijn. Wanneer er sprake is van een verkalking kan dit eventueel behandeld worden door middel van shockwave therapie. De shockwave therapie wordt in Winschoten gegeven.

Wanneer het lichaam de kalk heeft opgeruimd is het raadzaam om specifieke schouder oefeningen te starten. De plek waar de kalk zat (peesweefsel) is ernstig verzwakt.

De behandeling van schouderklachten door onze gespecialiseerde schoudertherapeuten wordt met name gegeven in onze praktijken in Winschoten, Oude Pekela en Vlagtwedde.

Veel voorkomende Verkalking van de schouder (Tendinitis calcarea) behandelingen:


Ik wil graag van mijn schouder klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over verkalking van de schouder (tendinitis calcarea), neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Verkalking van de schouder (Tendinitis calcarea):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Bedrijfsfitness startweken zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op: 02-02-2023 09:34
Sport jij al met korting via bedrijfsfitness of wil je dit graag? Iedereen kan meedoen met de Bedrijfsfitness Startweken.

Terugblik blessurepreventie informatieavond

Gepubliceerd op: 31-01-2023 10:53
Op 13 januari heeft ons sportteam een blessurepreventie informatieavond georganiseerd voor coaches, trainers en begeleiders van sportverenigingen. Met een gratis workshop tape…

Beweeggroepen voor GLI deelnemers

Gepubliceerd op: 19-01-2023 15:09

Onze samenwerkingspartners