Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Verschillende hoofdpijnsoorten

Spanningshoofdpijn
Bij spanningshoofdpijn is meestal het gevoel alsof er een strakke band om het hoofd zit. Het begint geleidelijk en zo verdwijnt het ook weer. De duur van de pijn wisselt van een paar minuten tot een aantal dagen. Ook de nek en schouders kunnen pijnlijk en gespannen aanvoelen. Licht en geluid kunnen de pijn soms verergeren.

Migraine
Migraine  is een heftige, bonzende hoofdpijn die meestal aan één zijde van het hoofd is. De duur wisselt van een aantal uren tot zelfs dagen. Voorafgaand aan een aanval kan er soms een aura ontstaan, maar dit hoeft niet altijd. Licht en geluid zijn wel vaak slecht te verdragen. De hoofdpijn wordt heftiger bij inspanning en gaat vaak samen met misselijkheid. Tijdens een migraine aanval is zitten of liggen meestal het prettigst.

Cervicogene hoofdpijn
Cervicogene hoofdpijn is een eenzijdige zeurende vorm van hoofdpijn. De hoofdpijn begint vanuit de nek en is houding- en bewegingsafhankelijk. De hoofdpijn kan in mate veranderen als gevolg van activiteiten van de nek. Deze vorm van hoofdpijn gaat in bijna alle gevallen samen met nekpijn en/of schouderpijn aan dezelfde zijde.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn. Verschillende fysio/manueel therapeuten hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn aangesloten bij het HoofdpijnNetwerkNoord.

Daarnaast is het ook mogelijk om personen met clusterhoofdpijn te begeleiden. Hierbij gaat het dan met name om het  terugvinden van het dagelijks ritme en het op peil houden van de conditie.

Veel voorkomende Verschillende hoofdpijnsoorten behandelingen:


Ik wil graag van mijn hoofd klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over verschillende hoofdpijnsoorten, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Verschillende hoofdpijnsoorten:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Echografie voor de bekkenbodem

Gepubliceerd op: 14-06-2022 14:38
Echografie is een modern hulpmiddel binnen de fysiotherapie. De echo wordt ingezet om snel, efficiënt en effectief de juiste diagnostiek te kunnen uitvoeren.  

Nieuwe Claudicatiotherapeut

Gepubliceerd op: 01-06-2022 10:18
 We hebben er een nieuwe Claudicatiotherapeut bij, van harte gefeliciteerd Charlotte met het behalen van de Claudicatio cursus.  

Vacature Fitness Trainer

Gepubliceerd op: 19-05-2022 11:05
 We zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe fitness trainer voor ons trainingscentrum.

Onze samenwerkingspartners