Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Artrose knie

Het kniegewricht bestaat uit twee botdelen die precies op elkaar passen. Op de uiteinden van deze botdelen zit een kraakbeen laag die ervoor zorgt dat de twee delen soepel over elkaar heen glijden. Als we ouder worden kan dit kraakbeen langzaam slijten en ontstaan er beschadigingen. Dit kan klachten geven van de knie.

Als er door de orthopeed artrose (slijtage) van de knie wordt vastgesteld kan er gekozen worden om een kunstknie te plaatsen, een nieuwe knie.

Klachten

  • Pijn
  • Ochtendstijfheid
  • Zwelling van de knie
  • Bewegingsbeperking
  • Kraken van de knie

Oorzaak
Hoe artrose ontstaat is niet precies bekend. Wel is het duidelijk dat het vaker voorkomt bij mensen ouder dan 45 jaar, vrouwen, mensen met overgewicht, in beroepen waarbij de gewrichten veel en zwaar worden belast en als artrose veel in de familie voorkomt.
In sommige gevallen ontstaat artrose van de knie als gevolg van een ongeluk.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Bij knieklachten als gevolg van artrose kan er gekozen worden voor verschillende soorten behandeling.
Operatieve behandeling: Wanneer de huisarts en/of orthopeed artrose vaststelt kan er gekozen worden voor het plaatsen van een nieuwe knie (Total Knee). Hierbij speelt de mate van (pijn)klachten en de leeftijd en activiteit van de patiënt een belangrijke rol.
Na een nieuwe knie komt de fysiotherapeut bij u aan huis voor oefeningen en adviezen.
Conservatieve behandeling: Wanneer er besloten wordt geen operatieve ingreep te doen dan kunt u begeleid worden door de fysiotherapeut. Na het in kaart brengen van de klachten zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen van een oefenprogramma om de spierkracht en stabiliteit van de knie te verbeteren klachten te verhelpen of verminderen.

Veel voorkomende Artrose knie behandelingen:


Ik wil graag van mijn knie klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over artrose knie, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Artrose knie:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

vacature Secretaresse (frontdesk) 24 uur

Gepubliceerd op: 22-02-2024 17:00
 Ben je goed in plannen en organiseren, ben je klantvriendelijk en zorgvuldig? Dan zijn we op zoek naar jou! kijk op prengerhoekman.nl/vacatures voor de hele vacature.

Onze maatschap groeit!

Gepubliceerd op: 25-01-2024 15:43
Onze Maatschap groeit!

Collega's gezocht!

Gepubliceerd op: 11-12-2023 10:15
 We hebben op dit moment nieuwe vacatures: We zijn opzoek naar een leefstijlcoach en een algemeen fysiotherapeut, die ook graag patiënten aan huis behandeld en ervar…

Onze samenwerkingspartners