Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Artrose heup

Het heupgewricht bestaat uit een kop en een kom. Deze rollen en glijden precies in elkaar. Op de uiteinden van deze botdelen zit een kraakbeen laag die ervoor zorgt dat de twee delen soepel over elkaar heen glijden. Als we ouder worden kan dit kraakbeen langzaam slijten en ontstaan er beschadigingen. Dit kan klachten geven van de heup.

Als er door de orthopeed artrose (slijtage) van de heup wordt vastgesteld kan er gekozen worden om een kunstheup te plaatsen, een nieuwe heup.

Klachten

  • Pijn in de lies, bilstreek en soms bovenbeen.
  • Ochtendstijfheid
  • Bewegingsbeperking tijdens buigen van de heup
  • Soms onvermogen om op de heup te liggen

Oorzaak
Hoe artrose ontstaat is niet precies bekend. Wel is het duidelijk dat het vaker voorkomt bij mensen ouder dan 45 jaar, vrouwen, mensen met overgewicht, in beroepen waarbij de gewrichten veel en zwaar worden belast en als artrose veel in de familie voorkomt.
In sommige gevallen ontstaat artrose van de heup als gevolg van een ongeluk.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Bij heupklachten als gevolg van artrose kan er gekozen worden voor verschillende soorten behandeling.

Operatieve behandeling: Wanneer de huisarts en/of orthopeed artrose vaststelt kan er gekozen worden voor het plaatsen van een nieuwe heup. Hierbij speelt de mate van (pijn)klachten en de leeftijd en activiteit van de patiënt een belangrijke rol.
Na een nieuwe heup komt de fysiotherapeut bij u aan huis voor oefeningen en adviezen.

Conservatieve behandeling: Wanneer er besloten wordt geen operatieve ingreep te doen dan kunt u begeleid worden door de fysiotherapeut. Na het in kaart brengen van de klachten zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen van een oefenprogramma om de spierkracht en stabiliteit van de heup te verbeteren, klachten te verhelpen of verminderen.

Veel voorkomende Artrose heup behandelingen:


Ik wil graag van mijn heup en bovenbeen klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over artrose heup, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Artrose heup:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Gratis voetenspreekuur zaterdag 20 april

Gepubliceerd op: 14-04-2024 08:40
 Op zaterdag 20 april is er weer een voetenspreekuur met podologen van Schutrups en onze fysiotherapeuten.

Wereld slaap dag!

Gepubliceerd op: 14-03-2024 14:54
Lekker uitgerust wakker worden door goed te slapen geeft veel voldoening en voelbare energie in je lichaam. Je kan de dagen makkelijker aan en ervaart al bij het opstaan …

vacature Secretaresse (frontdesk) 24 uur

Gepubliceerd op: 22-02-2024 17:00
 Ben je goed in plannen en organiseren, ben je klantvriendelijk en zorgvuldig? Dan zijn we op zoek naar jou! kijk op prengerhoekman.nl/vacatures voor de hele vacature.

Onze samenwerkingspartners