Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Aspecifieke lage rugklachten

Aspecifieke lage rugpijn is rugpijn die geen aanwijsbare oorzaak heeft. De meeste mensen met rug klachten hebben aspecifieke lage rugklachten.

Klachten

  • Pijn onder in de rug, vaak zeurend van aard
  • Uitstraling in de bil of het bovenbeen

Oorzaak van lage rugklachten
Bij aspecifieke lage rugklachten is er geen aanwijsbare oorzaak voor de klachten. Meestal ontstaan de klachten door een disbalans tussen de krachten die op de rug komen en de belastbaarheid. De klachten ontstaan als het ware als gevolg van overbelasting. Tillen en bepaalde houdingen kunnen de klachten verergeren.
 
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Het is belangrijk dat u ondanks de rugklachten blijft bewegen. De fysiotherapeuten van PrengerHoekman kunnen u helpen bij dit herstel. Soms is doorverwijzing naar de manueel therapeut noodzakelijk. Indien er sprake lijkt te zijn van een verstoorde balans in spierkracht krijgt u een zogenaamde Body Fit Scan. Er zijn fysiotherapeuten aangesloten bij het RugNetwerkNoord.  Als u langdurige rugklachten heeft kunt u trainen bij de Rugtriatlon.

Veel voorkomende Aspecifieke lage rugklachten behandelingen:


Ik wil graag van mijn rug klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over aspecifieke lage rugklachten, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Aspecifieke lage rugklachten:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Informatiedag 26 oktober Smeerling

Gepubliceerd op: 13-10-2022 15:10
Informatiedag OKTOBER = BORSTKANKERMAAND De oedeemtherapeuten van PrengerHoekman organiseren een informatiedag waarbij meerdere specialisten uitgenodigd zijn die kunnen uit…

7 oktober 2022 Nationale Ouderendag, thema ‘mobiliteit’

Gepubliceerd op: 07-10-2022 08:00
Op de fiets een boodschapje doen of de straat kunnen oversteken voordat het stoplicht op rood springt. Het lijkt zo simpel, maar mobiliteit is voor veel ouderen niet vanzelfsp…

Verjaardag praktijk

Gepubliceerd op: 29-09-2022 10:20
 Op 28 september was de praktijk jarig en zijn we 63 jaar geworden!

Onze samenwerkingspartners