Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Bekkenpijn rondom de zwangerschap

Pijn rondom het bekken komt bij 65-85% van de zwangere vrouwen voor op enig moment de zwangerschap. De klachten kunnen op alle momenten van de zwangerschap ontstaan en worden vaak erger wanneer er niet behandeld wordt.

Klachten

  • De klachten kunnen erg wisselend zijn:
  • Pijnklachten van de onderrug
  • Pijnklachten op het schaambeen
  • Pijnklachten van de bekkenbodem
  • Bilklachten met uitstraling naar het been
  • Waggelend looppatroon
  • Pijnklachten bij lang staan/zitten
  • Moeite met traplopen/opstaan uit de stoel/omdraaien in bed.

Oorzaken
Alle bewegingen beginnen vanuit het bekken, van daaruit zetten we kracht om te tillen etc. Door de zwangerschap is er een hormoon in het lichaam aanwezig waardoor banden, spieren, gewrichten en bloedvaten verweken. Dit is nodig om na 9 maanden het kindje te kunnen baren. Helaas zorgt dit ervoor dat het bekken minder stabiel is. Om deze instabiliteit op te vangen gebruikt het lichaam spieren van billen, bekkenbodem en liezen om stabiel te blijven. Deze spieren zijn daar niet voor gemaakt en daardoor kunnen ze overbelast raken en klachten geven in het bekken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Verschillende bekkenfysiotherapeuten kunnen u behandelen bekkenpijn rondom de zwangerschap. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Deze behandeling bestaat vaak uit het geven van uitleg over de klacht, adviezen en oefeningen. Indien nodig kan er worden samengewerkt met de verloskundige of gynaecoloog.

Veel voorkomende Bekkenpijn rondom de zwangerschap behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over bekkenpijn rondom de zwangerschap, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Bekkenpijn rondom de zwangerschap:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Informatiedag 26 oktober Smeerling

Gepubliceerd op: 13-10-2022 15:10
Informatiedag OKTOBER = BORSTKANKERMAAND De oedeemtherapeuten van PrengerHoekman organiseren een informatiedag waarbij meerdere specialisten uitgenodigd zijn die kunnen uit…

7 oktober 2022 Nationale Ouderendag, thema ‘mobiliteit’

Gepubliceerd op: 07-10-2022 08:00
Op de fiets een boodschapje doen of de straat kunnen oversteken voordat het stoplicht op rood springt. Het lijkt zo simpel, maar mobiliteit is voor veel ouderen niet vanzelfsp…

Verjaardag praktijk

Gepubliceerd op: 29-09-2022 10:20
 Op 28 september was de praktijk jarig en zijn we 63 jaar geworden!

Onze samenwerkingspartners