Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Enkelbandletsel

Aan beide zijden van de enkel lopen banden en pezen, die zorgen voor stabiliteit van de enkel. Wanneer de voet naar binnen of buiten klapt komen deze banden op rek. Meestal klapt de enkel naar binnen, waardoor de banden op rek komen. Als de banden en pezen te ver rekken kunnen ze inscheuren of mogelijk afscheuren.

Klachten

  • Scherpe pijn
  • Direct zwelling aan de binnen of buitenzijde van de enkel
  • Bloeduitstorting (bij inscheuren of afscheuren van banden)

Oorzaak
Als de voet naar binnen klapt komt er veel rek op de banden aan de buitenkant van de enkel. Dit komt vaak voor bij een verkeerde landing na een sprong tijdens het sporten. Daarnaast kan het ontstaan door een verdraaiing van de enkel of een misstap.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Na onderzoek van de fysiotherapeut, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een echo om de ernst van de klachten te beoordelen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Deze kan bestaan uit adviezen, oefentherapie en/of (medical) taping.

Veel voorkomende Enkelbandletsel behandelingen:


Ik wil graag van mijn enkel en voet klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over enkelbandletsel, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Enkelbandletsel:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

vacature Secretaresse (frontdesk) 24 uur

Gepubliceerd op: 22-02-2024 17:00
 Ben je goed in plannen en organiseren, ben je klantvriendelijk en zorgvuldig? Dan zijn we op zoek naar jou! kijk op prengerhoekman.nl/vacatures voor de hele vacature.

Onze maatschap groeit!

Gepubliceerd op: 25-01-2024 15:43
Onze Maatschap groeit!

Collega's gezocht!

Gepubliceerd op: 11-12-2023 10:15
 We hebben op dit moment nieuwe vacatures: We zijn opzoek naar een leefstijlcoach en een algemeen fysiotherapeut, die ook graag patiënten aan huis behandeld en ervar…

Onze samenwerkingspartners