Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Erectieproblemen

Wanneer het regelmatig niet lukt om een stijve penis te krijgen of in stand te houden voor seksuele activiteit spreken we van een erectieprobleem of erectiestoornis. Erectieproblematiek is de meest voorkomende seksuele klacht bij mannen. Het komt veel voor, zo’n 14 tot 39% van alle mannen heeft een erectiestoornis. Erectiestoornissen komen voor bij mannen in alle leeftijden maar de kans op klachten neemt wel toe bij het stijgen van de leeftijd.

Oorzaken
Doordat het krijgen van een erectie een ingewikkeld proces is waarin veel verschillende factoren een rol spelen kunnen er op veel verschillende vlakken problemen ontstaan. De bloedvaten en zenuwen moeten intact zijn, een goede coördinatie van de bekkenbodemspieren is noodzakelijk en daarnaast is er voldoende opwinding nodig.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Op seksualiteit heerst nog altijd veel taboe. Het is iets intiems wat je niet zomaar met iedereen deelt maar toch is het belangrijk om het kenbaar te maken bij de huisarts of bekkenfysiotherapeut bij PrengerHoekman. In veel gevallen kan een behandeling door een bekkenfysiotherapeut er namelijk voor zorgen dat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Deze behandeling bestaat vaak uit het geven van uitleg over de klacht, adviezen en oefeningen. Indien nodig kan er multidisciplinair worden samengewerkt met de seksuoloog, huisarts of uroloog.

Veel voorkomende Erectieproblemen behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over erectieproblemen, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Erectieproblemen:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Nieuw logo

Gepubliceerd op: 21-03-2023 12:40
Wij hebben een nieuw logo! We zijn trots om ons vernieuwde logo te mogen delen.  

Valpreventie cursus Otago

Gepubliceerd op: 23-02-2023 09:59
Marit heeft de valpreventie cursus van Otago afgerond.  

5 tips om te doen voor een sportieve valentijnsdag

Gepubliceerd op: 14-02-2023 09:22
Het is weer Valentijnsdag! De dag van de liefde. Wil je er samen met je Valentijn een sportieve dag van maken? Hier 5 tips:

Onze samenwerkingspartners