Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Frozen Shoulder

De schouder bestaat uit drie verschillende botten: het schouderblad, het bovenarmbot en het sleutelbeen. Hieromheen zit het gewrichtskapsel, dit zorgt ervoor dat de kop in de kom blijft zitten. Bij een frozen shoulder zit er een ontsteking in het gewricht, dit zorgt ervoor dat het gewrichtskapsel dik er stijf wordt, waardoor de schouder pijnlijk is en minder goed kan bewegen. Daarom heet een frozen shoulder ook wel een stijve schouder.

Klachten

  • Diffuse pijn in rust, hevige pijn bij bewegen.
  • Verstoorde nachtrust bij het liggen op de aangedane zijde
  • Pijn die uitstraalt naar de bovenarm en in sommige gevallen zelfs in de onderarm.
  • Snelle bewegingen van de arm geven heftige pijn.
  • Flinke bewegingsbeperkingen in meerdere richtingen leidend tot problemen bij bovenhandse werkzaamheden en bij bewegingen waarbij men de hand op de rug moet brengen.

Oorzaak
Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen dat er een frozen shoulder ontstaat. Na een blessure, operatie of breuk wordt de schouder niet veel gebruikt of bijvoorbeeld in een mitella gedragen, waardoor een frozen shoulder kan ontstaan. Daarnaast kunnen ziektes zoals diabetes en schildklieraandoeningen de kans op een frozen shoulder vergroten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Verschillende fysio/manueel therapeuten hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn aangesloten bij Schoudernet.

De behandeling bij deze klachten is in de eerste fase vaak gericht op pijndemping en behoud van mobiliteit, dus de soepelheid. Wanneer de pijn begint af te nemen kan er gericht geoefend worden. Weer met het doel de pijn te dempen, maar ook behoud/opbouw van de spierkracht gaat nu een rol spelen. Ook hier zijn mobilisaties van belang. In de laatste fase zal er steeds meer geoefend worden, om de schouder op het oude niveau te krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat een combinatie van mobiliseren en oefentherapie het herstel van een Frozen Shoulder met wel 33% kan versnellen.

Veel voorkomende Frozen Shoulder behandelingen:


Ik wil graag van mijn schouder klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over frozen shoulder, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Frozen Shoulder:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Informatiedag 26 oktober Smeerling

Gepubliceerd op: 13-10-2022 15:10
Informatiedag OKTOBER = BORSTKANKERMAAND De oedeemtherapeuten van PrengerHoekman organiseren een informatiedag waarbij meerdere specialisten uitgenodigd zijn die kunnen uit…

7 oktober 2022 Nationale Ouderendag, thema ‘mobiliteit’

Gepubliceerd op: 07-10-2022 08:00
Op de fiets een boodschapje doen of de straat kunnen oversteken voordat het stoplicht op rood springt. Het lijkt zo simpel, maar mobiliteit is voor veel ouderen niet vanzelfsp…

Verjaardag praktijk

Gepubliceerd op: 29-09-2022 10:20
 Op 28 september was de praktijk jarig en zijn we 63 jaar geworden!

Onze samenwerkingspartners