Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Kindteam

Is uw baby erg onrustig en/of heeft het een voorkeurshouding?

Dan kan het Kindteam van PrengerHoekman u helpen!

 

Kindteam PrengerHoekman

Het kindteam van PrengerHoekman kan u helpen wanneer uw baby veel huilt, een voorkeurshouding heeft en/of erg onrustig is.

Een voorkeurshouding is een asymmetrische houding waarbij een zuigeling vaak naar een kant kijkt en soms met het hoofd gekanteld ligt. De voorkeurshouding kan gepaard gaan met onder andere onrust, veel huilen en overstrekken. Door omstandigheden tijdens de bevalling (snel, lang, navelstreng om de nek, een keizersnee of het gebruik van een vacuümpomp) kan er bij een zuigeling een “blokkade” in de nek ontstaan. Hierdoor kan de nek niet soepel bewegen en ontstaat er een voorkeurshouding of is het kind erg onrustig. Een voorkeurshouding als gevolg van een bewegingsbeperking in de nek wordt ook wel een (hoog)cervicale functiestoornis genoemd (HCFS).

Symptomen
De volgende symptomen kunnen wijzen op een bewegingsbeperking in de nek bij zuigelingen.

 • Een duidelijke voorkeurshouding van het hoofd
 • Asymmetrie van de romp (liggen als een banaan)
 • Voortdurende onrust
 • Overstrekken (kan niet ontspannen liggen of duwt u weg)
 • Veel huilen en slecht slapen
 • Veel spugen
 • Een afgeplat achterhoofdje

 Herkent u een of meer van bovenstaande symptomen? Dan kan ons Kindteam mogelijk iets voor u betekenen.


Aangemeld, en dan?

Wanneer u zich aanmeldt bij PrengerHoekman, al dan niet verwezen door de (huis)arts, verloskundige of het consultatiebureau wordt er een afspraak gemaakt bij de kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut komt in de meeste gevallen bij u thuis en zal de tijd nemen om te horen wat er met uw kindje aan de hand is. Vervolgens wordt uw kindje onderzocht en zal, indien nodig, de behandeling gestart worden. De behandeling van de kinderfysiotherapeut bestaat uit oefeningen en adviezen die u samen met uw kindje kunt uitvoeren.

Wanneer het vermoeden bestaat dat er de klachten ontstaan vanuit een bewegingsbeperking in de nek wordt de kinder-manueeltherapeut ingeschakeld. De kinder-manueeltherapeut heeft het dossier van de kinderfysiotherapeut gelezen en zal hierop nog aanvullende vragen stellen, vervolgens wordt uw kindje direct onderzocht en indien nodig behandeld.

 

Wat zijn de kosten?

De behandelingen door ons Kindteam worden vergoed vanuit het basispakket (geheel of gedeeltelijk). Een verwijzing van een arts kan noodzakelijk zijn, overleg met uw behandelaar hoe dit voor uw kind geregeld is.

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw baby? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via
0597 413 236 of via e-mail info@prengerhoekman.nl.

 

Meer informatie?

Vraag hier informatie aan

Waarom PrengerHoekman?

 • Specialist voor iedere klacht
 • 7 vestigingen, dus altijd dichtbij en goed bereikbaar
 • Ook zonder verwijzing huisarts
 • Behandeling ook na 17:00 en op zaterdag (in Winschoten)
 • Afspraken met alle grote verzekeraars
 • Onze cliënten beoordelen onze zorg met een 9,2

Het laatste nieuws

Lees hier de meest recente maatregelen vanaf 28 november 2021

Gepubliceerd op: 09-11-2021 13:32
Vanaf het begin van de Covid-19 periode zijn er maatregelen aangekondigd door onze overheid. Hieronder kunt u lezen welke actuele maatregelen wij hanteren binnen de praktijk (…

PrengerHoekman Fysiotherapie en Erik Roelfsema van Crossfit Winschoten bundelen hun krachten om te zorgen dat elke sporter optimaal kan blijven presteren!

Gepubliceerd op: 30-08-2021 16:44
Vanaf 1 september gaan we uitbreiden met sportrevalidatie bij Crossfit Winschoten.  

Kinderfysiotherapeuten PrengerHoekman op Whatsapp!

Gepubliceerd op: 08-07-2021 13:47
Heeft u een vraag over de kinderfysiotherapie? Stel hem vanaf nu aan de kinderfysiotherapeuten van PrengerHoekman via Whatsapp! De Whatsapp is bedoeld om op een laagdrempelige…

Onze samenwerkingspartners