Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Obstipatie

Verstopping oftewel obstipatie is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Het kan bij zowel bij mannen, vrouwen als kinderen optreden. Zo'n 12-17% van de mensen heeft er last van. Wel komt het vaker voor bij vrouwen en ouderen.

Klachten

  • Ontlastingsproblemen
  • het gevoel niet helemaal leeg te kunnen ontlasten of het gevoel van een blokkade bij de uitgang
  • Minder dan 3 keer per week ontlasting

Oorzaak
Obstipatie kan komen door bijvoorbeeld te weinig vezelrijk voedsel te eten. Daarnaast kan onvoldoende beweging of onvoldoende vochtinname leiden tot een moeizame stoelgang. Andere mogelijke oorzaken zijn problemen van de (dikke) darm zelf of moeilijkheden bij het proces van ontlasten. Om goed te kunnen ontlasten is het belangrijk om goed op de toilet te zitten en er is een goede ademhaling en bekkenbodemspiercontrole nodig. Tot slot kan een verzakking van de endeldarm leiden tot obstipatie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Deze behandeling bestaat vaak uit het geven van uitleg over de klacht, adviezen (over eet-, drink- en toiletgewoonten) en oefeningen.

Veel voorkomende Obstipatie behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over obstipatie, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Obstipatie:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Bedrijfsfitness startweken zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op: 02-02-2023 09:34
Sport jij al met korting via bedrijfsfitness of wil je dit graag? Iedereen kan meedoen met de Bedrijfsfitness Startweken.

Terugblik blessurepreventie informatieavond

Gepubliceerd op: 31-01-2023 10:53
Op 13 januari heeft ons sportteam een blessurepreventie informatieavond georganiseerd voor coaches, trainers en begeleiders van sportverenigingen. Met een gratis workshop tape…

Beweeggroepen voor GLI deelnemers

Gepubliceerd op: 19-01-2023 15:09

Onze samenwerkingspartners