Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Ontlastingsverlies

Ontlastingsincontinentie (fecale incontinentie) is het ongewild verlies van ontlasting of het niet kunnen ophouden van ontlasting.

Klachten

  • Niet kunnen ophouden van ontlasting
  • Geen controle hebben over de aandrang
  • Aandrang voor ontlasting niet voelen
  • Verliezen van vocht of slijm uit de anus

Oorzaken
Meestal is ontlastingsverlies het gevolg van beschadiging van de anale kringspier (anus). Een beschadiging kan bijvoorbeeld ontstaan bij een bevalling, of herhaaldelijk hard persen bij verstopping. Ook kan de anus verslapt zijn door de overgang of ouderdom. Een andere veelvoorkomende oorzaak is een (endeldarm)verzakking.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Ontlastingsverlies kan een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Met name door dat onzekerheid over luchtjes soms zo erg kan zijn dat iemand de deur niet meer uit durft. De bekkenfysiotherapeut bij PrengerHoekman kan u helpen met dit probleem. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Er kan een ontlastingsdagboek bijgehouden worden om meer inzicht te krijgen in het ontlastingspatroon. Behandeling kan bestaan uit toiletadviezen en mogelijk oefeningen gericht op het leren voelen en besturen van de bekkenbodemspieren.

Veel voorkomende Ontlastingsverlies behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over ontlastingsverlies, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Ontlastingsverlies:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Echografie voor de bekkenbodem

Gepubliceerd op: 14-06-2022 14:38
Echografie is een modern hulpmiddel binnen de fysiotherapie. De echo wordt ingezet om snel, efficiënt en effectief de juiste diagnostiek te kunnen uitvoeren.  

Nieuwe Claudicatiotherapeut

Gepubliceerd op: 01-06-2022 10:18
 We hebben er een nieuwe Claudicatiotherapeut bij, van harte gefeliciteerd Charlotte met het behalen van de Claudicatio cursus.  

Vacature Fitness Trainer

Gepubliceerd op: 19-05-2022 11:05
 We zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe fitness trainer voor ons trainingscentrum.

Onze samenwerkingspartners