Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar: ļ‚˜ 0597 413236

GLI

GLI = Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wat betekent GLI?

GLI betekent Gecombineerde Leefstijl Interventie. PrengerHoekman Fysiotherapie biedt dit aan in de gemeente Westerwolde (Vlagtwedde, Sellingen, Wedde en Bellingwolde). Bent u woonachtig in een andere gemeente of dorp, bijvoorbeeld Onstwedde of Blijham, en ziet u het zitten om naar 1 van onze locaties te komen voor begeleiding? Dan bent u ook van harte welkom.

De GLI is een samenwerkingsverband tussen leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en sportaanbieder.

In de gemeente Westerwolde bestaat het GLI team uit: Didier Chereau (leeftstijlcoach en fysiotherapeut bij PrengerHoekman Fysiotherapie), Ellen Huisman (leefstijlcoach en diëtist Elfit Dieet en Leefstijl). Stoffien Wisman diëtist.

De leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut zijn te vinden op verschillende locaties:  PrengerHoekman Fysiotherapie Vlagtwedde, Huisartsenpraktijk Oelen Sellingen, Huisartsenpraktijk Wedde en Gezondheidscentrum Bellingwolde.

De fysiotherapeut maakt een individueel beweegplan. De deelnemers kunnen zelf kiezen wat ze een leuke sport vinden. De leefstijlcoach/fysiotherapeut heeft zicht op het sportaanbod in de regio Westerwolde.

Gedurende 2 jaar is er zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding wat betreft gezonde voeding en bewegen.  U gaat met uw leefstijl aan de slag, met als doel gedragsverandering en daardoor gezondheidswinst!!

Wat de reden ook mag zijn van uw overgewicht:

Het op orde krijgen van de leefstijl is vrijwel altijd het eerste advies.

Menzis en VGZ zorgverzekeraar vergoeden de GLI en het gaat niet ten koste van het eigen risico.Bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, IAK, Pro Life of Zie Zo moet er vooraf toestemming worden aangevraagd via een machtiging. PrengerHoekman kan dit voor u doen, indien de machtiging wordt goedgekeurd volgt 100% vergoeding van de zorgkosten en gaat het eveneens niet ten koste van het eigen risico. Bent u anders verzekerd? Dan kunnen we kijken of u hier ook voor in aanmerking kunt komen.

Uitleg over de GLI tijdens een radio-uitzending van RTV Go:
Wat houdt het GLI programma in?

1e jaar:

Leefstijlcoach: intakegesprek en 7 x 30 minuten begeleiding / follow up

Fysiotherapeut: 1 x individueel beweegplan, 2 x 60 minuten groep

Dietist: individueel voedingsplan, 3 x 60 minuten groep, eventueel 3 x individueel consult

Sportaanbieder Gemeente Westerwolde:  deelnemers gaan 2 x per week sporten + zelf meer bewegen. Ze kiezen in overleg met de fysiotherapeut een sport die ze leuk vinden. De fysiotherapeut heeft zicht op het sportaanbod in de regio Westerwolde.

Naast de individuele consulten worden de deelnemers ingedeeld in vaste groepen en hebben ze met regelmaat een groepsbijeenkomst. Hierin zullen zowel de leefstijlcoach, als de diëtist en fysio onderwerpen gaan bespreken. Naar wens is er ook de mogelijkheid om gewogen te worden. Het groepsgebeuren bevordert het wij-gevoel, samen gaan we dit traject doorlopen. Deelnemers kunnen elkaar motiveren en doen opdrachten in groepsverband. Deze opdrachten hebben met gedragsverandering te maken, die hopelijk van positieve invloed zijn op een betere leefstijl.

Hoe we de groepsbijeenkomsten in de Coronatijd precies vorm moeten geven is op dit moment nog onduidelijk vanwege de snel wisselende regels!

2e jaar:

Leefstijlcoach: 5 x 30 minuten begeleiding / follow up

Dietist: 3 x 60 minuten groep, eventueel 3 x individueel consult

Sportaanbieders: idem 1e jaar

Kan ik meedoen aan de GLI, wat zijn de voorwaarden?

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn
 • BMI 25 - 30 met extra gezondheidsrisico
 • BMI 30 of hoger
 • Je moet gemotiveerd zijn (denk niet alleen aan het gezonder worden bv. minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, maar ook bv. weer kunnen voetballen met de (klein)kinderen of leuke kleren kunnen dragen)
 • Let op: de sportabonnementen betaalt de deelnemer zelf.
 •  De GLI consulten (leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut) worden betaald vanuit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. Wanneer u een Menzis Garant verzekering heeft via Gemeente Oldambt of Gemeente Westerwolde zijn er eventueel vergoedingsmogelijkheden m.b,t. het sporten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Via de huisarts kunt u om een verwijzing vragen. De huisartsen zijn op de hoogte gebracht van de GLI. De verwijzing moet gericht zijn aan:

PrengerHoekman Fysiotherapie T.a.v.  Didier Chereau, leefstijlcoach Schoolstraat 30 9541 CK Vlagtwedde Daarna kunt u contact met ons opnemen, zodat u kan worden ingepland voor een intakegesprek met de leefstijlcoach. Dit gesprek is het begin van het 2 jarig GLI programma.

Voor vragen en contact kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0597-413 236 of via de mail: info@prengerhoekman.nl


Ik wil graag van mijn klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over gli, neem dan contact met ons op.

ļ€Œ Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Meer informatie?

Vraag hier informatie aan

Waarom PrengerHoekman?

 • Specialist voor iedere klacht
 • 7 vestigingen, dus altijd dichtbij en goed bereikbaar
 • Ook zonder verwijzing huisarts
 • Behandeling ook na 17:00 en op zaterdag (in Winschoten)
 • Afspraken met alle grote verzekeraars
 • Onze cliënten beoordelen onze zorg met een 9,2

Het laatste nieuws

Vacature Fitness Trainer

Gepubliceerd op: 19-05-2022 11:05
 We zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe fitness trainer voor ons trainingscentrum.

Valpreventie cursus

Gepubliceerd op: 12-05-2022 10:42
Bent u onzeker wanneer u naar de supermarkt loopt? Of bent u wel eens uit evenwicht? Wellicht is valpreventie iets voor u!

4 mei om 19.30 uur dicht

Gepubliceerd op: 03-05-2022 10:02
In verband met de dodenherdenking is onze praktijk op 4 mei om 19.30 uur gesloten. Op 5 mei zijn wij geopend.

Onze samenwerkingspartners