Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Spierscheuring - Peesscheuring

Spier- en peesscheuringen komen in het hele lichaam voor. Een spierscheur kan variëren van een klein inwendig scheurtje, zonder krachtverlies van betekenis, tot een volledig afgescheurde spier. Voor de pees geldt hetzelfde;  het kan een klein inwendig scheurtje zijn tot een volledig gescheurde pees. Om zeker te kunnen vaststellen dat het om een scheuring gaat, moet er een echo gemaakt worden van spier of pees.

Klachten
Een scheur in een pees of spier zorgt voor pijn, bewegingsbeperking en krachtsverlies. Vaak ontstaat er een zwelling en soms een blauwe verkleuring rond de regio van de scheur. Bij een peesscheur is niet altijd pijn aanwezig. Soms is het onvermogen om de arm te heffen of het been te bewegen het grootste probleem.

Oorzaak
Een scheur in een spier of pees kan verschillende oorzaken hebben. Een scheur wordt meestal veroorzaakt door een val of door overbelasting bij het sporten. Spierscheuringen komen meestal aan het begin van de activiteit voor door onvoldoende warming-up of aan het einde door vermoeidheid. Verder kan het komen door ouderdom van spieren en pezen. Maar ook onder belasting is van een bepaalde spier of pees kan leiden tot een scheur.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Verschillende fysio/manueel therapeuten hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn aangesloten bij Schoudernet.

Indien een peesscheur een fors functieverlies veroorzaakt en indien de patiënt de arm of het been veel gebruikt (leeftijd, beroep, sport), is een operatieve hechting een mogelijkheid. Peesscheuren kunnen over het algemeen operatief worden gehecht bij betrekkelijk jonge personen met gezond peesweefsel. Om goed resultaat te bereiken is het van belang dat dit op korte termijn na het trauma gebeurt.

Bij de oudere patiënt wordt vaak oefentherapie gestart. Specifieke schouder oefeningen die als doel hebben de rest van de spieren/pezen dusdanig te belasten dat de gescheurd spier als het waren gecompenseerd wordt. Pezen zullen niet helen door oefentherapie. De schouder leert alleen beter om gaan met het letsel en zo zal er dus minder pijn, meer kracht en een grote bewegingsmogelijkheid zijn.

De behandeling van schouderklachten door onze gespecialiseerde schoudertherapeuten wordt met name gegeven in onze praktijken in Winschoten, Oude Pekela en Vlagtwedde.

Veel voorkomende Spierscheuring - Peesscheuring behandelingen:


Ik wil graag van mijn schouder klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over spierscheuring - peesscheuring, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Spierscheuring - Peesscheuring:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Gratis voetenspreekuur zaterdag 25 november

Gepubliceerd op: 23-11-2023 09:41
Terug van weggeweest! Heb jij voet, knie, heup of rugklachten kom dan naar ons gratis spreekuur. Onze fysiotherapeuten en de podologen van Schutrups voetzorg staan voor je…

Vacature: Leden Raad van Toezicht

Gepubliceerd op: 09-11-2023 11:02
Wij zoeken twee kandidaten voor onze nieuw in te richten Raad van Toezicht. Deze raad zal als doel hebben PrengerHoekman adviserend te versterken om zo de duurzame beschikbaar…

Zorgverzekeringen en Fysiotherapie

Gepubliceerd op: 09-11-2023 10:26
 Zodra wij meer informatie hebben, is het hier te lezen!

Onze samenwerkingspartners