Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Stuitpijn

Het stuitje (staartbotje/staartbeentje) is het botje wat helemaal onderaan de rug ligt. Dit botje zit met een klein gewrichtje vast aan het heiligbeen. Het beentje kan heen en weer bewegen, net als een staart. De spier die verantwoordelijke is voor deze beweging, is de bekkenbodemspier.

Klachten

  • Pijn, wisselend van onbehaaglijk gevoel tot een ondraaglijke pijn.
  • Pijn tijdens zitten, fietsen en opstaan.

Oorzaken
8-18% van de bevolking heeft wel eens last van stuitpijn (gehad). De oorzaak is niet altijd direct te herleiden maar komt vaak vanuit een val in het verleden, meerdere kleinere trauma’s of een slechte zithouding. Wanneer er pijnklachten in de stuit ontstaan dan verkrampen vaak de bekkenbodemspieren. De pijnklachten nemen vaak toe wanneer deze verkramping langer blijft bestaan. Hierdoor kan het ook voorkomen dat er aanverwante problemen ontstaan, bijvoorbeeld moeite met ontlasten of lage rugpijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Stuitpijn kan een grote impact hebben op het dagelijks leven, activiteiten zoals zitten of fietsen zijn beperkt door de pijn. PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Deze behandeling bestaat vaak uit het geven van uitleg over de klacht, adviezen en oefeningen. Na behandeling kan de stuitpijn aanzienlijk afnemen of zelfs verdwijnen.

Veel voorkomende Stuitpijn behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over stuitpijn, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Stuitpijn:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Bedrijfsfitness startweken zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op: 02-02-2023 09:34
Sport jij al met korting via bedrijfsfitness of wil je dit graag? Iedereen kan meedoen met de Bedrijfsfitness Startweken.

Terugblik blessurepreventie informatieavond

Gepubliceerd op: 31-01-2023 10:53
Op 13 januari heeft ons sportteam een blessurepreventie informatieavond georganiseerd voor coaches, trainers en begeleiders van sportverenigingen. Met een gratis workshop tape…

Beweeggroepen voor GLI deelnemers

Gepubliceerd op: 19-01-2023 15:09

Onze samenwerkingspartners