Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Urine-incontinentie

Er bestaan verschillende vormen van urine-incontinentie: stress, urge of gemengde urine-incontinentie. Wanneer men urine verliest tijdens inspanning, zoals tillen, springen en hoesten spreekt men van stressincontinentie. Bij urge-incontinentie ontstaat er een plotseling onhoudbare aandrang om te plassen waardoor er urineverlies plaatsvindt nog voor het toilet gehaald kan worden.
Een combinatie van beide incontinentie klachten noemen we gemengde urine-incontinentie.

Klachten

  • Ongewild urineverlies

Oorzaken
De oorzaken van urine-incontinentie kunnen heel eenvoudig zijn, maar ook heel gecompliceerd. Verminderde controle over de sluitspieren, de bekkenbodemspieren, is een mogelijke oorzaak. De bekkenbodem hoeft niet per se zwak te zijn. Een te strakke bekkenbodem kan ook leiden tot urineverlies. Daarnaast kan een operatie in het bekkengebied leiden tot urine-incontinentie. Denk bij mannen aan prostaatoperaties en bij vrouwen aan een baarmoederverwijdering. Een verzakking van de blaas en/of plasbuis (wat vrijwel alleen bij vrouwen voorkomt) kan ook zorgen voor urineverlies. Tot slot kunnen chronische rugklachten, neurologische aandoeningen of spieraandoeningen zoals MS, Diabetes en de ziekte van Parkinson zorgen voor ongewild urineverlies.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Ongewild urineverlies kan zorgen voor erg veel onzekerheid. Misschien gaat u wel minder vaak de deur uit of niet meer sporten. PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie, verschillende bekkenfysiotherapeuten kunnen u behandelen bij urine incontinentie. Na de behandeling van een bekkenfysiotherapeut kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Deze behandeling bestaat vaak uit het geven van uitleg over de klacht, adviezen en oefeningen.

Veel voorkomende Urine-incontinentie behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over urine-incontinentie, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Urine-incontinentie:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Gratis voetenspreekuur zaterdag 20 april

Gepubliceerd op: 14-04-2024 08:40
 Op zaterdag 20 april is er weer een voetenspreekuur met podologen van Schutrups en onze fysiotherapeuten.

Wereld slaap dag!

Gepubliceerd op: 14-03-2024 14:54
Lekker uitgerust wakker worden door goed te slapen geeft veel voldoening en voelbare energie in je lichaam. Je kan de dagen makkelijker aan en ervaart al bij het opstaan …

vacature Secretaresse (frontdesk) 24 uur

Gepubliceerd op: 22-02-2024 17:00
 Ben je goed in plannen en organiseren, ben je klantvriendelijk en zorgvuldig? Dan zijn we op zoek naar jou! kijk op prengerhoekman.nl/vacatures voor de hele vacature.

Onze samenwerkingspartners