Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Verzakking

In het onderste gedeelte van het bekken, het zogenaamde kleine bekken van de vrouw zijn de endeldarm, de baarmoeder en de blaas gelegen. Bij mannen zit onder de blaas de prostaat. De organen van het kleine bekken kunnen verzakken. Dit komt meestal voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen een verzakking krijgen.

Klachten

  • Zwaar moe gevoel in de onderbuik, onderrug of bekkenbodem. Verergert vaak in de loop van de dag
  • Het gevoel dat er een balletje op de bekkenbodem rust
  • Plas-, seksuele of ontlastingsproblemen
  • Obstipatie of verlies van ontlasting ontstaan ten gevolge van een verzakking

Oorzaak
Een verzakking is vaak het gevolg van overmatig persen bij bijvoorbeeld continue verstopping (obstipatie) of ten gevolge van één of meerdere bevallingen. De kans op een verzakking vergroot ook door het beoefenen van een intensieve sport of zwaar werk. Bijvoorbeeld mensen die veel moeten tillen en of bukken. Tevens kunnen sommige bindweefselziektes zorgen voor een verzakking. De bekkenorganen hebben dan onvoldoende steun door zwakker bindweefsel.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
PrengerHoekman heeft zich gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Verschillende bekkenfysiotherapeuten kunnen u behandelen bij verzakkingsklachten. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van de bekkenbodem kan er gestart worden met een behandeling op maat. Deze behandeling bestaat vaak uit het geven van uitleg over de klacht, adviezen en oefeningen. Indien nodig kan er worden samengewerkt met de gynaecoloog.

Veel voorkomende Verzakking behandelingen:


Ik wil graag van mijn bekken klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over verzakking, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Verzakking:

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Informatiedag 26 oktober Smeerling

Gepubliceerd op: 13-10-2022 15:10
Informatiedag OKTOBER = BORSTKANKERMAAND De oedeemtherapeuten van PrengerHoekman organiseren een informatiedag waarbij meerdere specialisten uitgenodigd zijn die kunnen uit…

7 oktober 2022 Nationale Ouderendag, thema ‘mobiliteit’

Gepubliceerd op: 07-10-2022 08:00
Op de fiets een boodschapje doen of de straat kunnen oversteken voordat het stoplicht op rood springt. Het lijkt zo simpel, maar mobiliteit is voor veel ouderen niet vanzelfsp…

Verjaardag praktijk

Gepubliceerd op: 29-09-2022 10:20
 Op 28 september was de praktijk jarig en zijn we 63 jaar geworden!

Onze samenwerkingspartners