Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Even voorstellen... Karin!

Even voorstellen... Karin!

Terug naar Actueel | Gepubliceerd op:

Onze collega Karin stelt zich graag voor: hallo, ik ben Karin Boels-Eggens, ik woon in Mussel. Na 10 jaar in Musselkanaal gewerkt te hebben ga ik bij PrengerHoekman een nieuwe uitdaging aan.

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Al tijdens de opleiding kwam ik erachter dat de psyche meer invloed op ons lichaam heeft dan dat ik in eerste instantie door had. Daarom besloot ik mij te gaan specialiseren tot psychosomatisch fysiotherapeut. De master heb ik in Utrecht gevolgd.

Als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik samen met de patiënt welke factoren invloed hebben op de klachten. Er wordt dan niet alleen naar het lichamelijke gekeken, maar ook naar het psychische en naar de omgeving. Ervaart iemand bijvoorbeeld stress door drukte op het werk, is iemand angstig of gaat iemand constant over zijn of haar grenzen. De behandeling bestaat dus niet alleen uit een fysieke benadering, maar bijvoorbeeld uit ontspanning, het vinden van een balans en gesprekken.

Ik heb nog verschillende cursussen gevolgd waarbij biofeedback vaak wordt gebruikt. Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen worden gemeten , zodat er een beeld kan worden gevormd van wat er in het lichaam gebeurd. Ook  heb ik een cursus voor slaapproblemen gevolgd. En uiteraard nog veel meer, maar te veel om op te noemen. Als afwisseling heb ik ook de cursus gevolgd tot claudicatio therapeut, dit vind ik een leuke afwisseling waarbij je met oefentherapie op een snelle manier vooruitgang ziet in de loopafstand van patiënten.

Buiten mijn werk ben ik moeder van 2 jongens en ben ik actief in de turnsport. Tot mijn 16e als actief turnster, maar na een knieblessure ben ik verder gegaan als trainster en tegenwoordig als jurylid en wedstrijdleider bij wedstrijden in Drenthe.

Met de komst van Karin is er tevens een aanvulling op de bestaande specialisaties die we aanbieden. Wilt u meer weten of wat een psychosomatisch fysiotherapeut doet? Kijk dan op onze website: https://prengerhoekman.nl/over-prengerhoekman/psychosomatische-fysiotherapie/

Bekijk ook

Onze groepslessen zullen vanaf 7 juni weer van start gaan!

Onze groepslessen zullen vanaf 7 juni weer van start gaan!

Gepubliceerd op: 02-06-2021 14:39
Op woensdag 2 juni hebben onze leden van FysioFit en de groepslessen de onderstaande Nieuwsbrief ontvangen met alle relevante informatie over de mogelijkheden om te komen spor…
 
40-jarig jubileum van Wolter Alberts!

40-jarig jubileum van Wolter Alberts!

Gepubliceerd op: 01-06-2021 10:44
Hoera! Wolter is vandaag 40 jaar bij PrengerHoekman! Vandaag vieren we het 40 jarig werkjubileum van Wolter Alberts.