Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Trainingen en testen

Arbeidsreïntegratietraining

Arbeidsreïntegratietraining (ART) is een individueel oefenprogramma voor werknemers met werkgerelateerde klachten waardoor er sprake is van (dreigend) verzuim. Het programma heeft tot doel de klachten dusdanig te beïnvloeden dat de werknemer zo spoedig mogelijk terug kan keren naar het werk. De ART richt zich onder andere op:

  • terugkerende rug-, nek- en schouderklachten,
  • KANS (RSI) gerelateerde klachten
  • burn-out
  • chronische vermoeidheid

De belastbaarheid wordt tijdens het programma stapsgewijs opgebouwd, volgens het zogenaamde graded activity principe. Het traject heeft een vastgestelde duur van drie maanden, waarbij twee keer per week getraind wordt. Het programma is geheel afgestemd op de werksituatie en op de fysieke gesteldheid van de werknemer. De belastbaarheid wordt vergroot waardoor er minder terugkerende klachten optreden. Ook krijgen de werknemers meer zelfsturing over de klachten: zij weten beter wat ze wel en niet moeten doen. Tijdens het traject wordt driemaal de fysieke gesteldheid getest. De werkgever en de bedrijfsarts ontvangen hiervan schriftelijk verslag. Arbeidsreïntegratietraining wordt gegeven in Winschoten en Vlagtwedde.

Preventieve training

Werknemers die werkzaamheden verrichten met een verhoogd risico op lichamelijke klachten kunnen preventief trainen. Dit kunnen werknemers zijn met (zwaar) fysiek werk, maar ook met ‘zittende beroepen ’ en werknemers met KANS (RSI)-gevoelige werkzaamheden.

De oefenprogramma’s worden individueel opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke gesteldheid van de betrokken werknemer en diens werksituatie. Elke training wordt daarom voorafgegaan door een test. De trainingen worden groepsgewijs gegeven, door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten. De preventieve trainingen vinden plaats in Winschoten en in Vlagtwedde.

Wie betaalt ART?
De kosten van de ART worden voldaan door de werkgever. In specifieke gevallen betaalt de uitkeringsinstantie de ART.

Wat is de wachttijd voor een werknemer die met ART gaat beginnen? 
De werknemer kan snel beginnen. Maximaal tien werkdagen nadat de offerte bij ons retour is ontvangen, wordt de werknemer onderzocht en gaat de training van start.


Ik wil graag van mijn klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over trainingen en testen, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Meer informatie?

Vraag hier informatie aan

Waarom PrengerHoekman?

  • Specialist voor iedere klacht
  • 7 vestigingen, dus altijd dichtbij en goed bereikbaar
  • Ook zonder verwijzing huisarts
  • Behandeling ook na 17:00 en op zaterdag (in Winschoten)
  • Afspraken met alle grote verzekeraars
  • Onze cliënten beoordelen onze zorg met een 9,2

Het laatste nieuws

Lees hier de meest recente maatregelen vanaf 28 november 2021

Gepubliceerd op: 09-11-2021 13:32
Vanaf het begin van de Covid-19 periode zijn er maatregelen aangekondigd door onze overheid. Hieronder kunt u lezen welke actuele maatregelen wij hanteren binnen de praktijk (…

PrengerHoekman Fysiotherapie en Erik Roelfsema van Crossfit Winschoten bundelen hun krachten om te zorgen dat elke sporter optimaal kan blijven presteren!

Gepubliceerd op: 30-08-2021 16:44
Vanaf 1 september gaan we uitbreiden met sportrevalidatie bij Crossfit Winschoten.  

Kinderfysiotherapeuten PrengerHoekman op Whatsapp!

Gepubliceerd op: 08-07-2021 13:47
Heeft u een vraag over de kinderfysiotherapie? Stel hem vanaf nu aan de kinderfysiotherapeuten van PrengerHoekman via Whatsapp! De Whatsapp is bedoeld om op een laagdrempelige…

Onze samenwerkingspartners