Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Kniebandletsel (collaterale band)

 De knie is een complex gewricht. Het kan bewegen, dus buigen en strekken. Maar het moet ook stabiel zijn. Hier heb je de kniebanden, spieren en pezen voor.

De kniebanden, maar ook alle spieren en pezen spelen hierbij een belangrijke rol. In de knie zitten twee soorten kniebanden, de collaterale (binnenste en buitenste kniebanden) banden en de kruisbanden. De kniebanden kunnen uitrekken of inscheuren door sporten of een val. Dit kan klachten geven aan de knie.

De kniebanden zitten aan de aan de binnen- en buitenkant van de knie. Deze banden zorgen ervoor dat de knie stabiel blijft. 

Klachten

  • Pijn in de knie (binnenkant of buitenkant)
  • Instabiel gevoel van de knie
  • Zwelling van de knie

Oorzaak
Als het onderbeen met een harde klap naar buiten wordt bewogen, bijv. als er twee mensen tegelijk hard tegen een bal schoppen, komt er veel kracht op de binnenste knieband. Dit kan zorgen voor een verrekking of inscheuring van de knieband. In een enkel geval kan de binnenste band losscheuren. Van de beide kniebanden komen de meeste klachten voor van de binnenste band.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Kniebandklachten kunnen op twee manieren behandeld worden. Dit is o.a. afhankelijk van de ernst van de scheur, de mate van klachten en de leeftijd van de patiënt.
Operatieve behandeling:  In sommige gevallen is er een operatie noodzakelijk, nadat u geopereerd bent kunt u bij PrengerHoekman terecht voor een revalidatieprogramma op maat.
Conservatieve behandeling: Wanneer er besloten wordt geen operatieve ingreep te doen dan kan het letsel behandeld worden middels rust en fysiotherapie. De fysiotherapeut kan u helpen met het opstellen van een oefenprogramma om de klachten te verhelpen.

Veel voorkomende Kniebandletsel (collaterale band) behandelingen:


Ik wil graag van mijn knie klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over kniebandletsel (collaterale band), neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Kniebandletsel (collaterale band):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Echografie voor de bekkenbodem

Gepubliceerd op: 14-06-2022 14:38
Echografie is een modern hulpmiddel binnen de fysiotherapie. De echo wordt ingezet om snel, efficiënt en effectief de juiste diagnostiek te kunnen uitvoeren.  

Nieuwe Claudicatiotherapeut

Gepubliceerd op: 01-06-2022 10:18
 We hebben er een nieuwe Claudicatiotherapeut bij, van harte gefeliciteerd Charlotte met het behalen van de Claudicatio cursus.  

Vacature Fitness Trainer

Gepubliceerd op: 19-05-2022 11:05
 We zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe fitness trainer voor ons trainingscentrum.

Onze samenwerkingspartners