Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Springersknie (Jumper's Knee)

Bij een springersknie (jumpers knee), is er een irritatie van de pees die aan de onderkant van de knieschijf loopt, geïrriteerd. Deze kniepees noemen we de patellapees (patella = knieschijf). Bij een irritatie van de patellapees kan er pijn en zwelling ontstaan net onder de knieschijf.

Klachten

  • (stekende) pijn aan de onderkant van de knie, tijdens of na het sporten.
  • Drukken vlak onder de knieschijf geeft pijnklachten.
  • Zwelling van de knie.

Oorzaak
Deze knieklacht kan ontstaan door verschillende factoren. Meestal ontstaat de pijnklacht door een verkeerde balans tussen sporten en herstel. Maar mogelijk spelen de lengte van de spieren, de spierkracht en het schoeisel ook een rol.
Bij springen of sporten ontstaan er mini scheurtjes in de kniepees die normaal gesproken vanzelf door het lichaam hersteld worden. Bij een springersknie gebeurt dit niet, of vertraagd. Dit geeft pijnklachten en irritatie van de kniepees.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Bij een springersknie is het belangrijk dat de balans tussen belasting en belastbaarheid van de knie wordt aangepast. Daarnaast is het belangrijk dat de activiteiten die pijn opleveren tijdelijk niet gedaan moeten worden. Tijdens de behandeling door de fysiotherapeut zal er een speciaal oefenprogramma worden opgesteld op basis van resultaten van de meest recente onderzoeken over peesklachten.

Veel voorkomende Springersknie (Jumper's Knee) behandelingen:


Ik wil graag van mijn knie klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over springersknie (jumper's knee), neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Onze specialisten op het gebied van Springersknie (Jumper's Knee):

Klachtenwijzer:

Waar heeft u klachten?

Veel mensen blijven helaas te lang doorlopen met hun klachten waardoor deze verergeren.

Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten op een rij gezet en geven hierbij aan welke behandelingen een fysiotherapeut kan bieden om de klachten te verhelpen of verminderen.

Kies het probleemgebied in de afbeelding hiernaast. Herkent u zich in de klachten, lees dan verder voor de bijbehorende behandelingen.

Het laatste nieuws

Informatiedag 26 oktober Smeerling

Gepubliceerd op: 13-10-2022 15:10
Informatiedag OKTOBER = BORSTKANKERMAAND De oedeemtherapeuten van PrengerHoekman organiseren een informatiedag waarbij meerdere specialisten uitgenodigd zijn die kunnen uit…

7 oktober 2022 Nationale Ouderendag, thema ‘mobiliteit’

Gepubliceerd op: 07-10-2022 08:00
Op de fiets een boodschapje doen of de straat kunnen oversteken voordat het stoplicht op rood springt. Het lijkt zo simpel, maar mobiliteit is voor veel ouderen niet vanzelfsp…

Verjaardag praktijk

Gepubliceerd op: 29-09-2022 10:20
 Op 28 september was de praktijk jarig en zijn we 63 jaar geworden!

Onze samenwerkingspartners